SSL VPN

DrayTek heeft een abonnementsvrije client app ontwikkeld voor SSL VPN. Middels de DrayDDNS dienst kunt u een eigen hostname kiezen om toegang tot de server en een ingebouwd servercertificaat te krijgen. Het is de geïntegreerde SSL VPN oplossing die perfect is voor kleine bedrijven.

 

 

Global solution icon VPN

VPN middels firewalls

SSL VPN gebruikt het TLS- en SSL-protocol dat op grote schaal door alle browsers wordt gebruikt voor HTTPS-verbindingen.

SSL VPN wordt veelal niet geblokkeerd in firewalls aangezien HTTPS verkeer gebruik maakt van dezelfde protocollen.

Hotspot WebPortal SSL VPN

Ingebouwd server certificaat

Verificatie van het servercertificaat kan de identiteit van de server waarborgen en de VPN clients beschermen tegen man-in-the-middle-aanvallen. De router kan fungeren als rootCA om het servercertificaat te genereren en te ondertekenen. Deze is vereist voor een veiligere SSL VPN verbinding.

Browser SSL VPN - DrayDDNS

Gratis hostname voor de server

DrayTek heeft een gratis DDNS dienst toegevoegd. Middels deze DrayDDNS dienst kunt u een eigen hostname kiezen op het drayddns.com domein. De DrayDDNS dienst is een jaar geldig. Na dit jaar dient u de registratie opnieuw te verlengen.

User authentication SSL VPN

Flexibele opties voor clientverificatie

U kunt de lokale gebruikersdatabase op de router gebruiken of een bestaande authenticatieserver op het (lokale) netwerk om de VPN clients te verifiëren. De router is compatibel met RADIUS, LDAP en TACACS+.

Gratis client app

DrayTek heeft een Smart VPN client app voor Windows, MacOS, iOS en Android. Deze is gratis te downloaden en er is geen licentie vereist.

Meer info
VPN Smart Client SSL VPN